Tuesday, December 20, 2011

Pengalaman itu...

Salam... Setelah sekian lama,timbullah keinginan nak update blog lagi....
FYI,aku dah selamat bersalin... 6 December 2011,lahirla anak yang aku ngan En Mihubby tunggu2.... Nanti aku cite pasal baby aku ek.. La ni,aku nak cite pasal pengalaman melahirkan baby....
Due date aku sepatutnya 16 December 2011.. Bila pegi OnG 5hb tu,ini yang jadik..

Dr Maimunah : Air ketuban Puan sikit... Normal sepatutnye 10,tapi Puan nye 6.3.. Kita kasi beranak nak?
Aku : Gulpp!! (telan air liur) Errrr...... Tapi sok saya nak g amali 2 minggu,doctor...
DM : Kita bincang ngan suami Puan dulu... Risiko ni,kalau nk delay.. Takut baby lemas and Puan kna operate plak nanti...
Aku : Gullp!! (telan air liur lagi) Jap lagi saya bawak suami saya.doctor bincang ngan dia ek...

Next scene = En Mihubby ngan DM
DM : Encik,kita dapati air ketuban isteri encik sikit dari yang normal.. Saya cadangkan kita bagi beranak terus.. Sebab tak nak baby lemas dalam perut... Dan kita risau kalau2 isteri encik terpaksa beranak secara pembedahan...
En Mihubby : Ok la macam tu,doctor...
Aku : (TELAN AIR LIUR LAGI LE!)

Macam2 rasa ada masa tu... Takut seyhh! Cam tak caya aku dah nak beranak... Even due ada lg 11 ari... Siap dah plan nak abihkan amali 2 minggu tu...
End up,pkl 1 lebih tu,aku dah start suma procedure bagai... Dari kna CTG,amek darah,sampai le kena masuk ubat kat bawah ni,nak bagi clear perut... Jangan terberak masa nak bersalin...
Perghhhh!!! Macam2 diorang godehkan aku ni... Sebabnye diorang kna make sure dalam 24 jam,aku dah kna beranak dah.. Kalau tak,kena operate... Tak nak aku!! En Mihubby dah siap sign surat setuju lagik... =( Ye le,takkan nak biar anaknye lemas dalam perut kan.. Aku tau dia risau tapi dia tak nak cakap... Dia tau le kot2 aku over react lak nanti... =P
2nd chapter akan disambung... Aku nak g menyusukan baby jap... Dengan ucapan : SUSU IBU ADALAH MAKANAN TERBAIK BAGI BAYI ANDA.... :D

3 comments:

  1. heheheh.. pengalaman masa deliver mmg scary.. tapi memory yg ditinggalkannya buat kita x serik untuk baby2 yg seterusnya.. heheheh...

    ReplyDelete
  2. hehe!!!betul2...tp rsnye lmbt lg la kot..maybe within 3,4 years later....:D

    ReplyDelete