Tuesday, January 4, 2011

An-Nas

Salam u ols...
Pagi Selasa biasanya ada tazkirah kat ofis atas...
Topik tazkirah ari ni : sambungan pada tafsir surah An-Nas... Tiba2 sambungan? Sebab masa chapter 1st aku lom2 masuk keje lagi.. In fact,minggu2 lepas tu tazkirah nye dari luar macam Amanah Raya..
Ok,get back to topic... RABB tu maksudnye pencipta.... Selama ni kan aku selalu tulis "Ya Rabb,ku pinjam kekuatanMu..." Maknanye,aku pinjam kekuatan dari Pencipta kejadian seorang aku ni...
Apa beza IBADAH dengan ABDI??
Ibadah tu penyerahan kita kepada Dia.... Abdi plak,menyerahkan diri kepada Dia secara mutlak dan hakiki... Maksudnya,kita tak la buta2 beribadah kalo ati kita,jiwa kita,badan kita tak mengabdikan pada Pencipta...
KHANNAZ : hasutan dari jin2 dan manusia.... Kalo rasa2 ada orang nak cite2 tak elok kat telinga kita a.k.a mengumpat hal orang laen pada kita,cepat2 la baca surah ni... Aku dah buat siang tadi... JADIKKKKK,u ols.... Sebab nye hamba Allah yang nak menghasut2 kat telinga aku tu,terus angkat kaki,blah.... Tak jadik nak cite kat aku..... Huarghhh!Ha!!Ha!!!!
Minggu depan nye tazkirah,aku update kendian ye...

Ya Rabb...
Ku pinjam kekuatanMu....

1 comment:

  1. jemput join segmen dekat blog. mudah je. hehehe.

    http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

    ReplyDelete